2015-03-01 10:07 #0 av: Maja

Här finner du kvalgränserna för att få vara med i SM 2015!

För att få tävla i 2015 års upplaga av SM (Svenska Mästerskapen) så måste ekipagen, antingen vid nationell eller regional tävling under hösten eller innevarande år, ha uppnått de kvalgränser som finns satta. I vissa fall kan även kval från utlandet tillåtas, men då gäller det att tävlingen som ekipaget har medverkat i motsvarar domarstatusen på en nationell/regional tävling i Sverige. Ryttaren måste i dessa fall själv rapportera in till SIFs kansli vid vilket tävlingstillfälle kvalgränsen uppnåddes och exakt vilken poäng de fick. 

Om ekipaget har lyckats uppnå 2015 års kvalpoäng under uttagningarna på SM 2014 så kan dessa poäng tillgodoräknas som kvalpoäng till kommande SM 2015. Uttagningspoäng från NM (Nordiska Mästerskapen), VM (Världsmästerskapen) och SM (Svenska Mästerskapen) från det föregående året är direktkval till nästkommande SM om ekipaget uppnår årets kvalpoäng till SM.

Vaki från Österåker och Eyvindur Mandal Hreggvidsson

De femgångsekipage som har lyckats kvalat till Svenska Mästerskapen i två av tre femgångskombinationsgrenar kan även anmäla sig till en tredje femgångskombinationsgren förutsatt att ekipaget inte kvalat i denna gren.

Det en endast uttagningspoängen som räknas, inte vilka poäng ekipaget uppnår vid final.

Här nedan ser ni uttagningspoängen för SM 2015:

För att kunna göra tider från olika tävlingstillfällen jämförbara på ett rättvist sätt så läggs 0.40 sekunder till på de handklockade tiderna innan dessa protokollförs och därefter kan poängen räknas fram. För att en gren på SM ska kunna genomföras måste minst fem (5) stycken ryttare av svensk nationalitet vara anmälda till start. Detta innebär att till exempel seniorklass med enbart fyra (4) ryttare inte genomförs.

Om ekipaget inte har lyckats uppnå kvargränsen vid dagen för sista anmälningsdag till SM, men tror sig kunna göra det innan själva SM infaller (det vill säga, på en tävling som ligger mellan sista anmälningsdag och SM), måste de trots detta anmäla sig och betala i tid till SM. Om ekipaget trots allt inte uppnår kvalpoängen, så räknas det som giltig anledning och avgiften återbetalas till 80%. SIF tar ut 20% av den betalda avgiften (avrundat till jämn summa) i administrationsavgift. Utan giltig anledning att inte komma till start återfås inga avgifter.

Källa: http://www.icelandichorse.se/Tävling/SvenskaMästerskapen.aspx

Bild: Maja