Annons:
Etiketterartiklar07-månadens-hingst
Läst 9341 ggr
Maja
4/2/11, 6:52 PM

Månadens Hingst: Valtýr från Hasthagården

Denna månad kommer vi att presentera den maffiga hingsten Valtýr. Han är en riktigt snygg bleksvart hingst med en mycket fin stam!

Valtýr från Hasthagården

Född: 2003
Färg: Bleksvart
Mankhöjd: 143 cm

e: Tyr Vom Rappenhof
u: Hetja frá Holtsmula
ue: Galsi frá Saudarkroki

**Bedömning:
**Från Strömsholm Juni 2009

**Exteriör:
**Huvud: 8
Hals-Manke-Bog: 8.5
Rygg och kors: 7.5
Proportioner: 9
Ben (kvalitet): 7.5
Benställning: 7.5
Hovar: 8.5
Totalt exteriör: 8.20

**Ridegenskaper:
**Tölt: 8
Trav: 7.5
Pass: 7.5
Galopp: 7.5
Spirit: 8
Helhetsintryck: 8
Skritt: 8.5
Långsam tölt: 8
Canter: 8.5
Totalt ridegenskaper: 7.84

Totalt: 7.98

Fakta:

Valtyr är en stor, högrest och spänstig hingst som man lägger märke till ute på tävlingsbanorna för hans vackra exteriör och smidiga gångarter. Han har en hög exteriörbedömning med hela 9.0 på proportioner och har en fin härstamning med många kända hästar i stammen, pappa Tyr vom Rappenhof har vunnit VM i tölt, fyrgång och avel och hans morfar Galsi har hela 9.01 i ridegensaper, hederspremie och har vunnit Landsmót.

Han är som en ren fyrgångare att rida med stora, runda, taktrena gångarter och väldigt lätt för samling, som en riktig dressyrhäst med lätt för alla gångarter och en otrolig smidighet, tölten fanns där helt naturligt redan från början och var inget som behövde läras upp. Men så har han också ärvt morfar Galsis fantastiska pass vilket gör honom till en komplett femgångshäst.

Valtyr är den där snälla, lugna och trevliga fritidshästen som alla kan hantera och som man kan göra allt det där roliga med, galoppera barbacka utan sadel i bara grimma över öppna fält och ha massa roligt med samtidigt som han är den där häftiga tävlingshästen med massa vilja och gång, men han är aldrig svår på något sätt utan alltid lugn, lyhörd och otroligt samarbetsvillig. Valtyr älskar att tävla och när man börjar närma sig tävlingsbanan märker man hur han reser upp sig extra mycket och blir glad och taggad, han har ett riktigt tävlingshuvud och ger allt inne på banan och han har ett självförtroende som heter duga enligt han så är han störst bäst och vackrast och älskar att få visa upp sig.

Ägaren berättar:

- Jag är helt ny på islandshästar, han var den första hästen som jag började träna gångarter med och när jag började rida honom kunde jag knappt någonting, men han har så lätt för allt och har lärt mig så mycket av honom, förra tävlingssäsongen var min första riktiga förutom ett fåtal tävlingar hösten 2008 och hösten 2009 och på bara den här säsongen har han tagit mig från 0 till A klass poäng i både tölt T2 och femgång. Den här hästen är verkligen den där hästen som man bara får chansen till en gång i sitt liv, den där som är hur snäll och cool som helst och som man verkligen har roligt ihop med och kan göra allt med :)

Hans avkommor är inte så gamla än, men vi har en 4 åring som ser jätte flott ut och rör sig jätte vackert som ska ridas in i höst så det ska bli spännande att se vad det blir av henne, gemensamt har alla avkommor varit väldigt snygga och högresta med lätt för alla gångarter som de visat upp i hagen med spänstighet och tjusiga lyft.

Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst, men jag antar att jag inte får ta hur mycket utrymme som helst :P han är helt enkelt min stora kärlek som har allt och som jag har så otroligt kul ihop med :)

De som vill läsa mer och följa vår utveckling tillsammans kan ju följa min blogg http://engelstoft.se

Bilder: Valtyr (Ellinor) och Jenny Mukka (fotograf på ridbilderna) Tack för lånet!

  • Redigerat 8/22/22, 10:45 AM av Niklas
Annons:
[Valtyr]
4/3/11, 4:19 PM
#1

Tack vad fint Glad

Maja
4/3/11, 5:14 PM
#2

Tack själv, det är en riktig snygging! Kyss

[Valtyr]
4/3/11, 7:03 PM
#3

Tack :) men jag upptäckte en sak han har 7.98 totalt :) men i år ska vi få in han i första klass hade jag tänkt :)

Maja
4/3/11, 10:14 PM
#4

Då ändrar jag det! ;)

Åh, är det en ny bedömning planerad? Vilken blir det? :)

[Valtyr]
4/3/11, 11:06 PM
#5

blir nog i juni men det är inte helt säkert kanske blir i höst istället om jag vågar :P vill inte skicka bort honom mer

Maja
4/3/11, 11:29 PM
#6

Hihi, vad spännande! :D

Jag kan komma som hejarklack! ;)

Annons:
powderpuff
4/4/11, 12:01 AM
#7

Jag önskar dig all lycka till och jag håller tummarna hårt  Skrattande

Jag saknar dig. De går aldrig över. De gör bara mindre ont ibland...

Min blogg, "Sockerblomman"

 

[Valtyr]
4/4/11, 12:15 PM
#8

Tack hörrni :) det kan ju gå dåligt men som tur är får man visa om hur många gånger man vill och nånstans måste man ju börj om man ska lära sig :)

canon_eos
4/12/11, 4:40 PM
#9

Fin häst!

Vilken gångart går den i på första bilden?

[Valtyr]
4/12/11, 8:43 PM
#10

Tack :) tölt

Upp till toppen
Annons: