06. Medlemmar berättar

Medlemsintervju: xero88

2010-04-15 21:37 #0 av: Maja

Nu har det blivit dags för ytterligare en medlemsintervju! Här lär vi känna Caroline och får höra om hennes bedårande Bangsi!

Vad heter du?
Jag heter Caroline.

Hur gammal är du?
Jag är gammal oj,oj,oj! Fyller 42 i år.

Var bor du?
Bor i Knislinge i nordöstra Skåne. Det ligger ca 2,5  mil norr om Kristianstad I forna Snapphaneland.

DSC00118.JPG

Beskriv dig själv med fem ord!
Glad, kreativ, aldrig sysslolös, gillar när det händer saker omkring mig och gillar ordning och reda men är inte pedant.

Vad gör du när du inte håller på med hästarna? Har du någon speciell hobby? Arbetar du? Studerar du?
Jag arbetar på ett gardencenter i Kristianstad ( Växthuset ) där jag har hand om krukväxter i alla storlekar och former samt utplanteringsväxter t.ex penséer, pelargoner, lobelia osv. Gillar att hålla på med växter både inne och ute både i krukor och rabatter. Sen får man ha en del tid med familjen också det är en självklarhet..Är sambo med Peter sedan 14 år tillbaka och har två goa barn som heter Amelie och Emil. De är 11 och 9 år gamla. Ammi är lika hästtokig som jag. Emil tycker också om hästar men rider endast när andan faller på. Peter är en snäll sambo som står ut med mig och alla mina projekt och idéer. Ska tilläggas att han är väldigt händig och kan fixa det mesta."Himla bra !!!"

DSC00083.JPG

Hur hittade du just rasen islandshäst?
Har alltid känt till islandshästar och har ridit islandshäst några gånger. Har hållt på med hästar så gott som hela tiden sedan jag var 8 år då jag började på ridskola. Men det har varit "vanliga" hästar i alla storlekar. Köpte min första häst 1992 en stor halvblodsvalack som hette Xero. Hade själv ridit in honom. Tränade mycket dressyr och en del hoppning också. Men har inte hoppat mer än 1,10- 1.20 som högst. Ja, jag erkänner att jag är lite feg när det gäller högre höjder. Har tävlat en del men är inte precis någon tävlingsmänniska. Jag tycker det är mycket roligare att hålla på med utbildning av hästar . Tycker det är roligt att se unghästar utvecklas och när bitarna faller på plats och det fungerar. Är nog mycket för att analysera och fundera över varför hästarna gör si eller så och försöka hitta lösningar på olika problem. Kan i sådana situationer ha ett enormt tålamod och försöka lirka på olika sätt tills det går medan jag vid andra tillfällen  då det INTE gäller hästar inte har samma tålamod. Men det är en annan sak. Haha!

Ja; hur hittade jag min islandshäst? Jo så här var det.

Hösten 2008 fick jag ta bort Xero hastigt då han blev dålig. Då hade jag bara de två ponnyhästarna kvar. Så i slutet av juli i fjol  så hittade jag ett svart islandsföl på Hästnet som satte idéer i huvudet på mig. Har aldrig tidigare varit inne på att skaffa  islandshäst. Men efter att funderat på att skaffa en Frieser och konstaterat att jag behövde en betydligt större plånbok isåfall så blev det  lite huvudstupa ett svart islandsföl istället. Han var billigare och hade också mycket man och svans. Lite likt iallafall. Så köpte jag Bangsi från Konga.

DSC00018.JPG

Vad är dina tre starkaste respektive svagaste sidor inom ridningen?
Vad gäller att rida islandshäst så kan jag inte säga så mycket än. Men lite kom väl fram vad gäller ridningen i övrigt redan på förra frågan.

Har du en häst (egen häst, medryttarhäst, sköthäst, foderhäst med mera)? Om ja, berätta om den!
Jag/Vi har tre hästar. Fia 9 år korsning shetland/russ, Nero 7 år korsning welsh/russ och Bangsi från Konga som är 1 år och Islandshäst. Nero är Ammis häst och Fia är både Ammis och Emils.

Hur ser din hästsituation ut om tio år tror du?
Det är svårt att säga mer än att det troligtvis är hästar i någon form även då.

Vad har du för mål med din ridning?
Har ingen egen ridbar häst för närvarande.

DSC00145.JPG

Hur ser din absoluta drömhäst ut?
Om innehållet i plånboken någon gång skulle växa sig tillräckligt stort för att räcka till en Frieser med bra stam och rena papper så blir det en dådan.
Men alla hästar har sin charm så det är svårt att säga.

Berätta om en speciell häst som har betytt eller betyder extra mycket för dig!
Har flera mycket speciella hästar i mitt hjärta. Den ena överträffar inte den andra. Var och en hade sin speciella personlighet.

Men att jag köpte Bangsi har väl trots allt varit lite speciellt.

2009 var ett ganska jobbigt år. Fick i april reda på att jag fått livmoderhalscancer och blev opererad för detta. Därefter fick jag sex veckors behandling med strålning och cellgift för detta nere i Lund. Behandlingen gick jättebra och resultatet har hittills varit utmärkt. Chansen att bli fullt frisk är stor säger läkarna så jag får ju trots allt tro på dem.

Jag var sjukskriven fyra månader och började arbeta 1 augusti igen.

Men efter detta kände jag att jag behövde något att ägna mig åt  och som kunde hjälpa mig att komma vidare så detta var också en bidragande orsak till att det blev Bangsi. Han bara fanns där i en annons vid rätt tillfälle så då blev det som det blev. Så han betyder mycket för mig han också på ett lite speciellt sätt. Om man är lite nere någon dag så kan man inte annat än att bli glad när man ser denne långbente och hårfagre yngling full med tokigheter. Ska bli jättekul att se vad det blir av honom. Och skulle det inte bli något så är han min ögonsten ändå!

Detta var lite om mig och mitt liv. NI får gå in och kika i mina album på sajten. Där finns lite fler bilder. Dock ingen på mig själv. Hoppas det inte gör något. Jag är verkligen ingen linslus. Hihi! Gillar inte alls att vara med på bild.

blomma.jpg

 

Vi vill tacka Caroline för en fin intervju! Bilderna är lånade med tillstånd av författaren.

 

Anmäl
2010-04-16 00:53 #1 av: powderpuff

Då bor vi ett stenkast ifrån varandra (bor själv  strax utanför Fjälkinge) och jag har säkert sett dig på växthuset. Är där i mellanåt Flört

Och du vet säkert vem min syster är, hon bor i Knislinge-krokarna med en massar av hästar, en lite ovanlig ras...

Anmäl
2010-04-16 00:56 #2 av: Maja

Det kommer att bli så spännande att följa dig och Bangsi! Jag hoppas att du kommer att hålla oss uppdaterade om hur det går! :) Du verkar så underbart snäll och glad! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.