06. Medlemmar berättar

Medlemsintervju: filipuss

2010-03-31 15:18 #0 av: Maja

Här kommer sajtens första medlemsintervju! Denna gång får vi lära känna Elina mer, en glad tjej från Ljusdal.

Vad heter du?
Elina

Hur gammal är du?
21 i november

Var bor du?
Ljusdal som ligger i Hälsingland.

Beskriv dig själv med fem ord!
Blyg, envis, hästtokig, humoristisk och jämt glad (man möter mig jämt med ett leende på läpparna).

Vad gör du när du inte håller på med hästarna? Har du någon speciell hobby? Arbetar du? Studerar du?
Arbetslös för tillfället, har studerat norska tidigare samt ridledarutbildningen på Wången. När jag inte håller på med hästarna skriver jag gärna artiklar, böcker, noveller och dikter samt håller på med datorn.

filipuss.jpg

Elina och Filipus 2009

 

Hur hittade du just rasen islandshäst?
Genom en annons. ;-) Skulle egentligen köpa en ponny men min f d grannes syster hade ett islandssto till salu som vi provred och köpte direkt!

Har du en häst (egen häst, medryttarhäst, sköthäst, foderhäst med mera)? Om ja, berätta om den!
Ja, jag har ju min Filipus
som jag berättat om tidigare. Han är en valack född 91 efter Mani frá Raufarfelli som jag haft i 10 år. Sen har jag ett stoföl, Braela frá Rödli som föddes i maj 2009 på Island. Hon är efter Sjódur frá Hösköldsstödum som nu bor i Österrike. Har även en korsning mellan islandshäst och nordsvensk, Dolly som är född 87 och som är mest som sällskapshäst. Dessutom har jag Muninn från Rungarn som jag har på inridning nu, född 03 och efter Geisli frá Medalfelli.

Hur ser din hästsituation ut om tio år tror du?
Då är jag utbildad som instruktör och unghästtränare inom SIF, bor på egen gård med massor av hästar. Har en egen hingst och jobbar heltid med att träna unghästar samt ”problemhästar”.

Vad har du för mål med din ridning?
Mitt mål med ridningen har varit länge att bli en grymt bra tävlingsryttare, och det är väl lite av mitt mål nu med men mitt största mål är framförallt att utvecklas som ryttare och att ha viljan att utvecklas även om man ibland undrar varför man fortfarande håller på med ridningen..

Finns det någon tränare som du mer än gärna vill träna för? Om ja, vem och varför?
Ja,
jag skulle gärna vilja träna för Vignir Jonasson igen. Tränade för honom förut och fick mkt bra hjälp! Likaså Hjalti Gudmundsson, han har hjälpt mig jättemkt med Filipus så jag skulle gärna träna för han igen. Sen skulle jag vilja träna för ”Gummi” och så finns det massvis av tränare på Island jag skulle vilja rida för.

Hur ser din absoluta drömhäst ut?
Oj, min drömhäst står redan i stallet så det är ganska svårt. ;-) Men jag skulle inte direkt tacka nej till en läcker femgångshingst, med samma färg som Filipus och med Filipus psyke fast med bättre gångarter.

filipuss2.jpg

Elina och Filipus 2009

Berätta om en speciell häst som har betytt eller betyder extra mycket för dig!
Min Filipus. Jag har under hela min tid som ryttare aldrig stött på en häst som honom. Han är unik och betyder allt för mig! Men sen har alla hästar jag ägt, lånat, tränat haft en egen betydelse för mig. Det är ju tack vare dom jag är där jag är idag.

12. Berätta om ett hästminne som du aldrig kommer att glömma.
Har så många hästminnen jag aldrig kommer att glömma.. Men om man ska dra några så är det väl den inofficiella tävlingen med Filipus där han fick 5,0 i tölt efter år som grisepassare. Kommer heller aldrig glömma när jag och min syster tolkade efter vårat förra sto, det var så kul att åka pulka efter en häst i full galopp. ;-)

Ett minne som jag ryser av än idag är den dagen jag red ett halvblod för en dressyrtränare. Jag hade tränat halvblodet i 2 år ungefär och med tanke på att han var 172 cm hög och jag var van vid att rida Filipus som är 135 cm hög så det var ganska svårt för mig att rida den stora valacken. Men innan den sista träningen sa jag till mig själv att nu jäklar ska jag rida och det gjorde jag. Vi lyckades med att göra en galoppsluta på medellinjen för att sedan innan vi kom fram till kortsidan göra en galoppiruett och min tränare jublade och skrek att jag var så duktig och att det var bland det bästa hon hade sett! Tårarna sprutade nerför kinden av glädje för att jag äntligen hade lyckats rida hästen ordentligt och avslutat med flaggan i topp!

Bild på halvblodet nedan:

halvblod.jpg

Halvblodet Fernboy

 

Vi vill tacka Elina för en fin intervju! Bilderna är lånade med tillstånd av författaren.

 

Anmäl
2010-03-31 18:35 #1 av: Maja

Jag tycker att det var jättekul att få veta mer om dig! Glad Du verkar vara en mycket trevlig och duktig tjej! =)

Anmäl
2010-03-31 18:39 #2 av: filipuss

#1 Tack så mycket! Glad

Anmäl
2010-03-31 22:42 #3 av: Odinn

Filipus är så fin!

Anmäl
2010-04-01 18:26 #4 av: filipuss

#3 Filipus tackar så mkt! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.