06. Medlemmar berättar

Medlemsintervju: selfrejection

2010-04-22 11:43 #0 av: Maja

Nu är det dags för en ny medlemsintervju! Frida är nitton år gammal och bor strax utanför Sundsvall. Hon tycker om fotografering och hästen Guffi.

Vad heter du?
Frida

Hur gammal är du?
19, fyller 20 i oktober

Var bor du?
2 mil norr om Sundsvall i en landsbygdort som heter Bergeforsen, tillsammans med min mamma och mina söta pojkvän och två tjocka katter.

Vad gör du när du inte håller på med hästarna? Har du någon speciell hobby? Arbetar du? Studerar du?
Just nu är jag arbetslös och praktiserar på en islandshästgård, men när jag inte är där så sysslar jag mycket med foto. Det blir oftast hästar även där, men även männsikor och andra djur. Till hösten tänkte jag läsa vidare inom foto.

guffiochfrida.jpg

Hur hittade du just rasen islandshäst?
Min syster och jag red först på den kommunala ridskolan, men sen bytte hon till den nya islanshästgården som öppnade -99 tror jag. Något år senare började jag också rida där efter en otrevlig ridlektion på den kommunala ridskolan där en tjej ramlade av, men fastnade med fötterna i stigbyglarna och släpades efter hästen, som var rent ut sagt galen.

Vad är dina tre starkaste respektive svagaste sidor inom ridningen?
Jag har väldigt mycket tålamod med hästar som jag verkligen gillar, men samtidigt väldigt dåligt tålamod om kemin mellan mig och hästen inte fungerar. Jag är bra på att hålla mig lugn när hästar eller ryttare blir rädda eller stressade. Kan blir lätt hård i händerna, men det är något jag jobbar på. Har säkert fler bra och dåliga sidor, men kommer inte på några fler just nu.

Har du en häst (egen häst, medryttarhäst, sköthäst, foderhäst med mera)? Om ja, berätta om den!
Jag har en ”ta hand om häst” som jag kallar honom för. Han heter Guffi och blir 13 år i år. Hans ägares sambo köpte honom på en auktion, som man kan säga inte var ett så lyckat köp i början. En annan tjej fick rida honom i början, och det gick sådär. Han hade en vana att kasta av folk, antagligen efter någon olycka. Hon hade även en egen häst, så hon kunde inte lägga ner den tid Guffi behövde. Därför stod han i ett år, förlorade alla muskler och all man eftersom han är exemhäst och ingen la ner så mycket tid på honom. I höstas när jag blev arbetslös tyckte ägaren att jag kunde prova att rida honom och se hur det går. Efter en kvart av runt runt i paddocken tyckte han att det blev tråkigt, så han la sig ner. Sen dess har det varit jag och Guffi. Nu har han muskler och man och är en riktigt gosig häst som man bara kan älska.

guffi.jpg

Vad har du för mål med din ridning?
Min största mål just nu är att lyckas få Guffi till en lugn och stabil häst som inte är så osäker.

Hur ser din absoluta drömhäst ut?
Som Guffi!

Tävlar du någonting med din häst? Om ja, vilka grenar tävlar ni då i?
Har varit med på en träningstävling en gång för några år sedan, men skulle gärna tävla i framtiden.

 

Vi vill tacka Frida för en fin intervju! Bilderna är lånade med tillstånd av författaren.

 

Anmäl
2010-04-22 11:46 #1 av: Maja

Vilken tur att du hittade Guffi! Ni ser jättefina ut tillsammans! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.