06. Medlemmar berättar

Medlemsintervju: Maja

2010-04-24 22:24 #0 av: Maja

I denna medlemsintervju är det dags för sajtvärden att presentera sig lite närmare!

1. Vad heter du?
Jag heter Maja.

2. Hur gammal är du?
Jag är 20 år gammal och blir 21 år i december.

3. Var bor du?
Jag bor i en lägenhet i Örebro.

4. Beskriv dig själv med fem ord!
Glad, snäll, trevlig, envis och humoristisk.

Namnlöst.jpg

Jag och Máni efter en tävling på ridskolan där vi slutade med en totalpoäng på 4.0 om jag kommer ihåg rätt

5. Vad gör du när du inte håller på med hästarna? Har du någon speciell hobby? Arbetar du? Studerar du?
Jag studerar på Örebro universitet där jag läser till Personalvetare (i framtiden så kommer jag att sitta och anställa folk och bestämma deras löner med mera). Annars så arbetar jag extra i en inredningsbutik där jag säljer soffor och andra möbler och inredning av alla dess slag. Jag är även dagmatte till och från åt en liten Staffordshiretik på snart nio månader. Annars så går jag gärna på promenader eller är med mina vänner.

6. Hur hittade du just rasen islandshäst?
Det hela började med att mina föräldrar (som arbetar som lärare) hade två elever vars föräldrar drev en islandshästridskola drygt en mil hemifrån oss. Min syster började rida hos dem och jag följde alltid med och tittade, klappade på hästar och försökte lära mig så mycket jag kunde tills jag en dag själv fick börja rida där.

7. Vad är dina tre starkaste respektive svagaste sidor inom ridningen?
Mina starkaste sidor:
- Jag har en bra kontakt med hästen, läser ofta lätt av vad den tycker och tänker
- Jag har gott om tålamod och ger inte upp i första taget
- Jag har en bra sits (för det mesta vill säga)

Mina tre svagaste sidor:
- Jag spänner och låser mig lätt
- Jag vill ofta bevisa mer än jag kan när folk tittar på mig, vilket leder till att det inte alltid blir så bra
- Min blick har en tendens att fastna på hästens öron, inte dit jag ska

8. Har du en häst (egen häst, medryttarhäst, sköthäst, foderhäst med mera)? Om ja, berätta om den!
Jag har en medryttarhäst som heter Elfa. Hon är en fyrgångare född 2003 och jag har tränat henne i knappt ett halvår. Vi passar mycket bra ihop då hon precis är en sådan häst som jag tycker om, men mycket egen vilja. Under våren och sommaren ska vi ge oss ut på lite tävlingar och hur det går återstår att se... :)

elfa.jpg

Mitt nuvarande projekt :)

9. Hur ser din hästsituation ut om tio år tror du?
Förhoppningsvis så bor jag på egen gård med ett par hästar som tränas och tävlas på hög nivå.

10. Vad har du för mål med din ridning?
Jag vill utvecklas och bli bättre och bättre. Jag drömmer om att bli tillräckligt skicklig att jag kan utbilda en häst från noll till höga tävlingsnivåer.

11. Finns det någon tränare som du mer än gärna vill träna för? Om ja, vem och varför?
Oh, ja! Högst upp på min lista står Gudmundur Einarsson (Gummi). Han har länge varit min förebild och jag drömmer varje sommar om att åka till honom på träningsläger, men det har inte blivit av...än! Annars så vill jag mer än gärna träna för Atli och Hinni!

12. Hur ser din absoluta drömhäst ut?
Musblackt sto med fin stam (avelsmaterial). Gärna en fin bläs, men det är inte nödvändigt. Fem fina gångarter som kan hävda sig bra på tävlingsbanorna.

13. Tävlar du någonting med din häst? Om ja, vilka grenar tävlar ni då i?
Njae, jag har inte tävlat, men jag ska ge mig ut nu i vår. Vi börjar med V5 och T7. Längre fram tror jag att vi kommer att platsa in i T2, hon har bra förutsättningar för det om hon bara får tränas lite mer.

14. Berätta om en speciell häst som har betytt eller betyder extra mycket för dig!
Máni frá Götu är namnet på den häst som alltid kommer att ha en speciell plats i mitt hjärta. Han var en gammal, sur och “tråkig” valack på min gamla ridskola som ingen egentligen tyckte om. Jag började rida honom efter att jag hade sett honom i hagen men aldrig på lektionerna så jag frågade om jag fick prova på honom. Hjälp vad vi passade ihop! Visst ville han helst lulla omkring i grisepass på skogsstigarna, men han hade sina tillfällen han också! :) Han hade en sådan underbar personlighet! Tyvärr avlivades han sommaren/hösten -07 då han var gammal och hade problem med benen.

15. Berätta om ett hästminne som du aldrig kommer att glömma!
Jag har många minnen som jag aldrig kommer att glömma, men ett minne som ligger mig extra varmt om hjärtat inträffade under våren 2007. Jag hade slutat rida på ridskolan på grund av tidsbrist, men åkte ändå och hälsade på lite då och då. Jag var ute i hagen och hälsade på alla hästarna (var mest där för Mánis skull) och när han såg mig så var det verkligen som att han kände igen mig. Det var han och jag, ingen annan häst skulle komma och störa oss. Så fort en annan häst närmade sig oss så jagade han iväg den och kom sedan tillbaka till mig och lade huvudet i min famn. Vi stod där länge, riktigt länge. Bara han och jag, med hans huvud i min famn. Jag fick verkligen en känsla av att han var glad över att jag var tillbaka, för han följde efter mig om jag gick iväg ett par meter och borrade in huvudet i min famn. :)

Jag skulle ha åkt och hälsat på honom under sommaren, men hann tyvärr inte komma iväg. Ett par veckor senare fick jag veta att han hade avlivats.

Máni.jpg

Máni, den sista gången jag såg honom

 

Anmäl
2010-04-27 02:11 #1 av: Killen

Trevlig läsning, specielt om Máni!

Han var fin och ni värkade värkligen ha starka band er imellan.

Anmäl
2010-04-27 02:17 #2 av: Maja

Tack!

Ja, Máni har ju gått i samma hage som Ess. :) Inte för att de var så bra kompisar, Máni tyckte inte om någon häst vidare mycket... :P

Anmäl
2010-04-27 02:18 #3 av: Killen

okay :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.