01. Allmänt

Resebolag: Flygande Pass

2010-04-20 13:11 #0 av: Maja

Flygande Pass är företaget vars mål är att arrangera ungefär 10-11 ridresor per år med en hög säkerhet och trygghet, nöjda kunder och en bra service.

Flygande Pass är ett företag som grundades år 2005 av Bosse Hellström och Haffi Gislason. Bosse träffade Haffi som hovslagare samt att han även tränade Bosses hästar. De två männen blev goda vänner och ville båda göra någonting som hade med islandshästar att göra. Det dröjde inte länge förrän de beslöt sig för att börja importera Benni Lindals träningsfilmer samt nyckelringar från Island. Haffi hade tidigare arbetat som guide på olika ridturer på Island så de beslöt sig även för att prova på att arrangera ridresor för skandinaviska grupper på den vackra ön istället. Idag har de lagt ner importen helt och hållet och sysslar enbart med resorna.

a.jpg

En härlig tur med glada ryttare och hästar

Företaget drivs än idag av Bosse och Haffi och de håller till i Rimbo som ligger några mil norr om Stockholm. De har god kontakt med ett antal hästbönder på Island för att ständigt kunna säkerställa att deras turer erbjuder säkra och trygga hästar, någonting som är oerhört viktigt för dem. Bosse arbetar som ekonom och administratör, men har även en stor passion för islandshästen. I dagsläget äger han sammanlagt sex hästar, varav tre av dem fortfarande står kvar på Island och de andra tre finns här i Sverige. Haffi är utbildad turledare, domare och tränare. Han har, precis som Bosse, ett enormt intresse för islandshästarna och äger ett flertal egna hästar.

Som kund hos Flygande Pass kan man alltid känna sig säker då företaget erbjuder en bra personlig service och att de är även mycket måna om tryggheten vad gäller bokningar och upplevelser. Man får alltid mycket bra information om vad som väntar en som resenär samt ett varmt bemötande och omhändertagande under hela resan. Bosse och Haffi hjälper även gärna till med att arrangera andra aktiviteter som resenärerna vill prova på när de ändå är på Island.

b.jpg

Bosse och hästen Ómur över floden Heradsvötn på norra Island

Man kan boka en ridresa året om hos Flygande Pass, men själva resorna äger rum under månaderna juni, juli, augusti och september. Om det skulle dyka upp speciella önskemål från en grupp så kan företaget även arrangera resor under andra delar av året.

Givetvis kan alla som är intresserade av en ridtur på Island åka med Flygande pass, men företaget rekommenderar ändå att man har lite ridvana. Ofta rör det sig om långa turer som kan vara i 5-6 dagar och det kan ofta kännas lite väl tufft om man aldrig tidigare har suttit på en häst.

Sammanfattningsvis så är Flygande Pass företaget som sätter kunden i centrum och är oerhört måna om att man ska vara mycket nöjd med hela sin resa från start till slut. Med kunnig personal, noga utvalda hästar och en oerhört bra service så kan resan med detta resebolag inte bli annat än lyckad!

c.jpg

Det isländska landskapet är helt magiskt, eller vad säger ni?

Vill du läsa mer om företaget och boka en resa så kan du besöka deras hemsida:
http://www.flygandepass.se/

Samtliga bilder är lånade från hemsidan med tillåtelse.

Anmäl
2010-04-20 14:29 #1 av: 740tjejen

Härligt, hade gärna åkt, :) Men tråkigt åka själv.

Anmäl
2010-04-20 14:35 #2 av: Maja

Ja, visst ser det härligt ut? Glad

Anmäl
2010-04-20 15:19 #3 av: 740tjejen

Ja frågan är om rumpan tycker det om en är ute så länge hihi

Anmäl
2010-04-21 00:30 #4 av: Killen

Jag känner Bosse, han stog i samma stall som min fd medryttarhäst.

Trevlig, både han och hans fru.

 

Bosse med sin häst Fengur

Bosse Fengur

Anmäl
2010-04-21 01:04 #5 av: Maja

#4 - Åh, vad kul! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.