02. Avel

Fölpresentation: Skotti från Nygård

2010-06-05 00:42 #0 av: Maja

I sajtens första fölpresentation får vi möta Skotti. Han är en helt bedårande liten fölunge efter silversvarta Gaukur frá Innri-Skeljabrekku.

Namn: Skotti från Nygård
Kön: Hingst
Färg: Silversvart
Födelsedatum: 09-05-2010

e. Gaukur frá Innri-Skeljabrekku
u. Eldrun från Broaskog
ue. Freyfaxi frá Þóreyjarnúpi

Berätta fritt om fölet:
Lille Skotti kom till världen 3 veckor försenat men han var verkligen värd att vänta på!
De första dagarna fick man mest se hans docksöta ansikte på håll då har var väldigt blyg, men så plötsligt släppte det.

Skotti är en liten ängel, går lös med överallt och är lätt att både släppa och fånga när man är på promenad. Grimma, ryckt och lyfta hovar inga problem ju mer uppmärksamhet ju bättre. Han är den första att välkomna folk så fort de passerar med en värmande liten gnäggning och en blick som kan få vem som hällst att smälta. Alltid först fram att hälsa. 5 gångare som passar runt för det mesta. Men även om man är så snäll spritter det i kroppen och det busas nu för fullt i hagen tillsammans med kompisen Kii (10 dagar yngre stoföl island/shetland).

Medlem som presenterar fölet (samt lånar ut bilderna till artikeln med tillstånd): Animal-3

bild277.jpg

bild327.jpg

bild358.jpg

bild389.jpg

bild394.jpg

Anmäl
2010-06-05 00:46 #1 av: Maja

Skotti är verkligen superfin vill jag börja med att säga! :) Han kommer nog att bli en riktig snygging i framtiden!

Vad är planerna för honom? Tävlingshäst? Hingstämne?

Hur kom det sig att han fick heta Skotti? :)

Anmäl
2010-06-07 00:01 #2 av: Animal-3

#1 tack så mkt^^
Ja planerna är att han ska på fölvisning senare i sommar, sedan blir det hingstbete i ett år. Efter det är tanken att vi ska visa honom som två åring, får han bra/ok bedömning spars han som hinstämne, annars kastrerar han väl så småning om och blir ridhäst^^ Har väl tänkt att man kunde starta honom i någon tävling om han verkar ha kapaciteten för det:)
Vi hade bestämt innan att blev det ett sto skulle hon heta jalda, blev det en hingst skulle det vara Skotti eller Bakkus. Och så kom det en Skotti^^ Vi hade fasnat för namnen redan innan^^

Anmäl
2010-06-07 13:31 #3 av: Alex

#2 Skoj!

Fast du vet att fölmönstringar säger egentligen ganska lite om hästen, hur den kommer bli. Väger ni mellan hingstämne och kastrering är det bättre att vänta tills han är tre, och då eventuellt visa honom exteriört (om det inte är tydligt att det inte är nån idé, eller han får riktigt kasst utlåtande på fölmönstringen Flört).

Men ni har inga planer på att sälja honom än i alla fall, utan han ska behållas?

Mvh Alex
Värd för Ridsport
Medarbetare på Islandshäst

Anmäl
2010-06-07 14:24 #4 av: Animal-3

#3 Hehe fölmönstringen är mest för skoj skull^^ Och som sagt han ska ställas som 2 eller 3 åring innan någon bestämmer om det blir kastrering eller inte. Änn så länge har han ju bara fått lovord:)
Ja vi kommer ju inte kunna ha alla hästar vi har nu men vi hoppas på att kunna behålla honom tills efter han är inriden och lite skolad:)

Anmäl
2010-06-07 15:44 #5 av: Alex

#4 Ja okej. Jo de måste ju vara tre för att kunna visas "på riktigt" så det är ju först då man kan få ett ordentligt utlåtande. Men han ser riktigt fin ut än så länge, det håller jag med om! Trots att jag egentligen inte alls är förtjust i färgen, men det får man väl se förbi. Flört

Mvh Alex
Värd för Ridsport
Medarbetare på Islandshäst

Anmäl
2010-06-07 18:56 #6 av: Animal-3

#5 jaha ja det låter bra för mig då jag gärna ser att han får växa till sig lite som hingst medan faster är lite med inne på att kastrera ^^
Färgen när han är "färdig" tycker jag är ok, just nu säger vi alla at han ser ut som en åsna^^

Anmäl
2010-06-07 21:16 #7 av: Alex

#6 Haha en åsna... Tungan ute Fast färgen kan ju variera rätt rejält, svårt att veta hur den blir nu. Får hoppas han får pappas färg, för då kan till och med jag säga att färgen är rätt snygg! Flört

Mvh Alex
Värd för Ridsport
Medarbetare på Islandshäst

Anmäl
2010-06-07 22:15 #8 av: Animal-3

#7 Precis vi hoppas ju på att han ska få ärva pappas färg, annars förblir han väl åsnepojken x)

Anmäl
2010-06-09 16:53 #9 av: monsi

Här kommer en till avkomma efter samma hings fast hon är 2 år

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.