06. Medlemmar berättar

Odinn: Ridläger på Frötuna

2010-07-06 21:33 #0 av: Maja

6 dagar på frötuna gård har utvecklat mig och min häst riktigt mycket. Vi gick från att ha problem med tölten till att vinna en V5 tävling. Ett ridläger kan faktiskt förändra saker och ting.

 

Följande artikel är skriven av Odinn på iFokus. Hon berättar här om sin ridlägervecka på Frötuna Gård, strax utanför Örebro.

1.jpg

Jämför bilderna. Bild 1 är innan och bild 2 är efter lägret.

Söndag 13 Juni:
Jag skulle ta med min egna islandshäst Odinn, men fick även ta med shettisen Panter då han inte kan stå ensam hemma. Problemet var att vi aldrig kom iväg. Hästarna gjorde allt för att inte gå in i transporten. Efter tre timmar gav vi upp. Ringde till Frötuna och sa att det inte gick. Men dom kom och hjälpte oss att lasta. Vilka änglar! Klockan var åtta på kvällen när vi kom fram. Vi är sju på ridlägret inklusive mig. Vi hade en bra gemenskap redan från första början. Jag visste redan då att det här skulle bli den bästa veckan i mitt liv.

2.jpg

Hingsten Ofsi betar.

Måndag 14 Juni: På morgonen skulle vi rida ett enkelt ridpass i ridhuset. Men Odinn var väldigt ömfotad så han gick konstigt. Vi bestämde att han skulle bli skodd istället. Så på eftermiddagen fick jag rida på deras häst Mani. En fin fyrgångare. Då red vi ut i skogen och hade det mysigt. Det blev inte så mycket träning första dagen. Vi skulle mest bara känna på hästarna hur dom var och så. På kvällen hade vi svårt för att somna, så vi gick en promenad. Vad vi inte visste var att det var nyslagen hö där vi gick, och det yrde timotej i luften. När vi kom tillbaka till stallet fick en av tjejerna en allergiattack. Vi försökte hjälpa henne med allt. Tillslut kom ambulansen och hon åkte iväg. Tråkigt för henne som hade sett fram emot lägret så länge.

3.jpg

Jag och Mani.

Tisdag 15 Juni: Ridning på ovalbanan på förmiddagen. Det var riktigt roligt. Red Mani tisdagen också då Odinn inte hunnit bli skodd ännu. Det var nyttigt för mig att rida en annan häst. Lärde mig lite mer om min sits. Så nu har jag fått mycket bättre balans och snyggare sits. Jag fick även låna paddocken och trickträna lite med min shettis Panter. Han fick en liten fanclub då alla stod med kamerorna och tog kort medans vi tränade.

4.jpg

Jag och Panter tränar i paddocken.

Onsdag 16 Juni: Jag blev chokad när jag fick reda på att vi skulle hoppa på förmiddagen. Jag hade inte hoppat på många år, och var även ganska rädd, men jag gjorde det. Red Mani. Han tyckte att det var riktigt kul och skuttade glatt över alla hinder. Det var en väldigt varm dag, så vi red ner till vattnet och badade med hästarna. Då red jag min Odinn. Han plaskade riktigt mycket och ville lägga sig ner flera gånger. På kvällen kom tjejen tillbaka från sjukhuset. Hon mådde nu bra och kunde vara med resten av lägret.

5.jpg

Hela gänget badar.

Torsdag 17 Juni: På morgonen red vi ut i skogen. Lät hästarna galoppera av sig ordentligt. Det var riktigt härligt! Sen på eftermiddagen tränade vi på ovalbanan. Jag lärde mig en hel del saker. Speciellt om hur det går till på tävlingar och om hästens takt. Vi fick även prova att longera och köra. Det var spännande. På eftermiddagen red vi på ovalbanan. Fick hjälp med traven, så nu går han mycket finare! På kvällen hoppades alla på en spökvandring, men personalen sa att dom inte får ha det längre. För att det händer saker på riktigt istället. Lite besvikna blev vi allt, men ändå uppskrämda efter att suttit i timmar och berättat spökhistorier. Och mystiska saker hände. Knakade i väggarna, lampor som slocknade osv.. Vi frågade om vi kunde göra något kul när det var sista dagen. Dom föreslog en tipspromenad. När vi väl var där ute så blev det en spökvandring trots allt. Dom hade bara lurat oss. Den kvällen sov vi med lampan tänd ;)

6.jpg

Jag och Odinn på ovalbanan.

Fredag 18 Juni: Det blev balansträning på förmiddagen. Så vi red barbacka. Jag rider ju barbacka minst en gång i veckan så för mig var det lätt. Det var dock svårare att hålla balansen för vissa andra. Sedan var det rykttävling. Kom tvåa. Sen började vi förbereda oss inför tävlingen. Föräldrar, vänner och annat folk började komma och sen var det tävling. V5. Jag vann med poängen 6-6-6-6. Stolt lastade jag hästarna och sa adjö till alla. En liten tår trängdes fram, det här var det bästa lägret jag någonsin varit på!

7.jpg

Jag och Odinn på tävlingen.

8.jpg

Ärevarvet.

Vi på Islandshäst.iFokus tackar Odinn för en fin artikel och bilder och passar på att säga grattis till de fina poängen!

 

 

Anmäl
2010-07-06 21:49 #1 av: Maja

Stackars tjej som fick en allergichock, men vilken tur att hon kom tillbaka igen!

Det låter som ett riktigt kul ridläger annars! Ska du tillbaka nästa år tror du? :)

Anmäl
2010-07-06 21:59 #2 av: Katter3

Låter som ett händelserikt och härligt läger!

Anmäl
2010-07-06 23:29 #3 av: Killen

Låter som en härlig vecka.

Så snällt av dem att komma och hjälpa till med lastningen!

Anmäl
2010-07-06 23:35 #4 av: Odinn

Ja det var verkligen ett roligt läger!

#1 Självklart kommer jag tillbaka på både kurser och ridläger. Har ridit där i fyra år redan så. :)

Anmäl
2010-07-06 23:42 #5 av: Maja

#4 - Förstår det! :) Jag har bara varit där på turridning en gång, men skulle gärna åka dit igen!

Anmäl
2010-07-06 23:44 #6 av: Odinn

#5  Vi kanske ses där på någon kurs eller något i framtiden :)

Anmäl
2010-07-07 00:01 #7 av: Maja

#6 - Det kan hända! :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.